19 بهمن 1395 - 13:24
شناسه خبر: 4745
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران گزارش میدهد
قیمت غذای فائو نسبت به ژانویه گذشته بیش از 16 درصد صعود کرد
شاخص قیمت سبد کالاهای اساسی فائو (سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد) در ژانویه 2017 نسبت به ماه دسامبر (آذر- دی) 2.1 درصد رشد داشت که با این حساب از ماه فوریه 2015 به بیشترین میزان خود و 16.4 درصد بالاتر از مدت مشابه سال قبل رسیده است. صعود قیمت ها در ماه ژانویه متاثر از رشد قیمتهای جهانی شکر و افزایش شدید قیمت صادرات غلات و همچنین روغن نباتی بود در این میان اما بازار گوشت و لبنیات ثابت باقی ماند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، شاخص قیمت غلات فائو در ماه ژانویه 3.4 درصد بالاتر از ماه دسامبر و نمایانگر ششمین ماه صعود قیمتها بود. قیمت جهانی تمام غلات اصلی در ماه ژانویه رشد داشت. افزایش قیمت گندم ناشی از نگرانی در مورد شرایط نامساعد آب و هوایی منجر به کاهش محصول سال 2017 و همچنین گزارشات بدلیل کاهش اراضی گندم زمستانه در آمریکاست. افزایش نسبتا کم قیمت ذرت انعکاس دهنده افزایش تقاضا و پیش بینی عدم اطمینان از میزان تولید در ایالت متحده بود. قیمتهای جهانی برنج نیز با افزایش روبرو شد، پیش بینی بازگشت و حضور خریداران بزرگ در بازار به همراه کاهش صادرات در هند این افزایش قیمت را رقم زد.
اما قیمت روغن های نباتی با رشد 1.8 درصدی نسبت به ماه دسامبر سومین ماه افزایش متوالی را به ثبت رساند که بیشتر بخاطر افزایش قیمت روغن پالم بود . این در حالی است که قیمت روغن کلزا افزایش بیشتری را تجربه کرده است و پیش بینی کمبود ذخایر برای سال 2017/2016 به آن دامن زد. روغن سویا بدلیل پیش بینی افزایش ذخایر در دسترس افت قیمت را تجربه کرده است.
قیمت لبنیات نسبت به ماه قبل خود بدون تغییر ماند. قیمت ها در این ماه تغییر کمی داشتند در حالیکه در نیمه دوم سال 2016 با افزایش شدید 50 درصدی شاخص ( ماههای می- ماه دسامبر) تغییر قابل توجهی رقم خورد. با جابجایی فصل تولید از نیمکره جنوبی به نیمکره شمالی از یک سو و برخورداری خریداران عمده از ذخایر کافی در ماههای قبل از سوی دیگر تجارت این ماده غذایی را در حد پایین نگه داشت.
قیمت گوشت نیز مانند لبنیات با تغییر قابل توجهی روبرو نشد و نسبت به ماه دسامبر تقریبا بدون تغییر ماند. افزایش قیمت گوشت گاو با کاهش قیمت گوشت گوسفندی و مرغ جبران شد. در استرالیا بازسازی گله ها منابع گوشت گاو را برای صادرات محدود و صعود قیمت ها را سبب شد. در مورد گوشت گوسفندی قیمت صادرات در اقیانوسیه افت کرد که متاثر از اوج فصل کشتار به همراه افزایش ذخایر بود. از سوی دیگر قیمت گوشت مرغ سومین ماه نزول قیمت خود را ثبت کرد که ناشی از فراوانی منابع جهانی و ثبات تقاضا بود.
در این میان شکر مانند غلات و روغن نباتی گران شد و افزایش 9.9 درصدی را نسبت به ماه قبل از خود یعنی دسامبر 2016 نشان داد. افزایش ناگهانی قیمت جهانی شکر در ماه ژانویه بطور عمده بدلیل پیش بینی کاهش تولید جهانی شکر در سالهای 2017/2016 است. این پیش بینی را میتوان به کمبود ذخایر در مهمترین تولید کنندگان شکر بخصوص برزیل یعنی بزرگترین تولید کننده و صادرکننده شکر و هند یعنی دومین تولید کننده جهان و تایلند نسبت داد.